Heb je contant geld of waardevolle spullen die je veilig wilt opbergen? Koop dan een inbraakwerende kluis. Je kunt kiezen uit een kleinere privékluis voor thuis, een zwaardere kluis voor zakelijk gebruik, een inbraakwerende archiefkast of een hotelkluis.
Een inbraakwerende kluis beschermt jouw kostbare bezittingen tegen aanvallen van buitenaf. Het belangrijkste doel van een inbraakwerende kluis is het winnen van tijd. Zo geef je een inbreker geen kans om jouw kluis te openen.
Een betrouwbare kluis herken je aan een blauw ECB-S typeplaatje dat zich aan de binnenzijde van de kluisdeur bevindt. Op dit label lees je meer over de eigenschappen van jouw kluis zoals het bouwjaar, certificaatnummer, gewicht, serienummer en de weerstandsklasse van de kluis. Ook zie je op dit blauwe plaatje volgens welke inbraak- en brandwerende normeringen de kluis is getest.
Een inbraakwerende kluis met ECB-S label betekent dat de kluis onder gecontroleerde omstandigheden en onafhankelijk is getest. Zit er geen typeplaatje in jouw kluis? Dan is hij niet getest en gecertificeerd en voldoet je kluis niet aan de eisen van de verzekeraar. Soms merk je vrij duidelijk dat een kluis niet gecertifieerd is omdat hij heel licht is, de deur en de wanden dun zijn en het slot eenvoudig. Heb je vragen of twijfel je over de kwaliteit van jouw kluis? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.
Kluizen worden volgens strenge, Europese normen getest. Tijdens het testen worden een of meer openingen in de kluis gemaakt door testers die beschikken over relevante voorkennis en vaardigheden. Ze vallen de kluis aan met inbraakgereedschap zoals beschreven is in de Europese norm.
De weerstand van de kluis wordt vervolgens bepaald aan de hand van de hoeveel tijd en het inbraakgereedschap die de tester gebruikt heeft en wordt uitgedrukte in een score. Hoe hoger de score, hoe inbraakwerender de kluis is.
Er bestaan twee verschillende inbraakwerende normen:
Verzekeraars koppelen aan de verschillende weerstandsklassen een bedrag aan contante waarde of kostbaarheden. Deze indicatie waardeberging geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden je verzekeraar dekt wanneer dit in je kluis ligt opgeborgen. Hoe hoger het bedrag bij de indicatie waardeberging, hoe meer je van de verzekeraar mag opslaan in jouw kluis.
Als jouw kluis een blauw ECB-S typeplaatje heeft, accepteert je verzekeraar jouw kluis. Heb je een beveiligingsinstallatie of andere aanvullende beveiligingsmaatregelen? Dan kan het zijn dat je van je verzekeringsmaatschappij meer geld of kostbaarheden mag opbergen in je kluis.
Wij raden je aan om altijd bij je verzekeraar na te gaan in hoeverre de kostbaarheden in je kluis verzekerd zijn en of de indicatie waardeberging hoger of lager ligt dan vooraf is bepaald.
Weet je nog niet welke kluis je moet kopen en waar je op moet letten? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Stel jezelf eerst een aantal vragen om te weten welke kluis het beste bij jouw situatie past.
1. Wat ga je opbergen in de kluis?
Wil je contant geld of kostbaarheden opbergen zoals sieraden, horloges, tablet of laptop? Of belangrijke documenten zoals je paspoort en autopapieren?
2. Waartegen wil je je spullen beschermen?
Wil je je bezittingen beschermen tegen inbraak, brand of beiden?
3. Welk type kluisslot past bij jou?
Kies je een kluis met sleutelslot of elektronisch codeslot? Welk slot het beste bij jou past, hangt van je persoonlijke situatie af.
4. Waar moet de kluis komen te staan?
Heb je een plek op het oog waar de kluis moet komen te staan? Bekijk dan ook of de kluis daar kan worden verankerd.
In onze uitgebreide blog Welke kluis is de juiste voor mij helpen we je met het beantwoorden van al deze vragen en met het kiezen van de juiste kluis.
Neem dan contact op met onze kluizenspecialist Jos!
Neem contact op